VICELAND en Dumpert lanceren vanavond de docuserie Boxing ‘82, ontwikkeld en geproduceerd door Wefilm. Om 21.00 is de eerste uitzending te zien op VICELAND, Ziggo kanaal 26 en Caiway kanaal 22, en Dumpert.nl.
De docuserie vertelt het tragikomische verhaal van een aan lager wal geraakte Rotterdamse boksschool. Wegens een incident heeft de school al twintig jaar geen wedstrijden meer mogen spelen van de Nederlandse boksbond. Onder aansporing van een nieuwe generatie jonge boksers krijgen de veteranen eindelijk de kans om te vechten voor eerherstel op een boksgala.

De serie toont via verschillende karakters hoe de school een sociale rol vervult binnen de Afrikaanderwijk – een arbeiderswijk in Rotterdam bekend om de diversiteit aan etniciteit en hoge werkloosheid. Gedurende vijf afleveringen volgt Boxing ‘82 de trainers en boksers in aanloop naar de wedstrijd die alles voor de boksschool kan veranderen. Zo is de 89-jarige trainer Jaap te zien wiens leven volledig in het teken staat van de boksschool. Maar ook bokser Mikey, die dankzij Boxing ‘82 op het rechte pad is beland.

Schrijver en regisseur Jan Boon van Wefilm: “We zijn onwijs trots dat we deze serie hebben kunnen maken voor Dumpert en VICELAND, twee jonge en disruptieve merken. Die onverwachte combinatie heeft geleid tot een zeer verrassende serie. Een verhaal dat is ontstaan vanuit de populariteit van een aantal unieke karakters op Dumpert. We begeven ons in het rauwe, beruchte en ras-Rotterdamse milieu van de Afrikaanderwijk. Ondanks de uitzonderlijke figuren in het verhaal zijn de waarden en het overkoepelende thema zeer universeel: trots, vechtlust en eer.”

Vanaf vanavond elke donderdagavond te zien om 21.00
VICELAND Ziggo kanaal 26 / Caiway kanaal 22
DUMPERT.NL